Track & Specs – Drivepark

TRACK & SPECS

Τα στάνταρ μίας πίστας kart είναι πολύ υψηλά, γιατί αποτελεί ένα πολυδιάστατο χώρο διασκέδασης, προπόνησης και εκμάθησης ασφαλούς και γρήγορης οδήγησης. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που όλοι οι μεγάλοι οδηγοί αγώνων F1, όπως οι Fernando Alonso , Lewis Hamilton, Daniel Ricciardo, Sebastian Vettel κ.α, ξεκίνησαν σαν πρωταθλητες kart! Η πίστα Drivepark ανταποκρίνεται απόλυτα, σε αυτά τα στάνταρ και είναι εγκεκριμένη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου “F.I.A.” με άδεια κατηγορίας Α’ για την διεξαγωγή αγώνων αυτοκινήτου και καρτ, όπως ορίζουν τα Ευρωπαικά πρότυπα.

Η πίστα έχει συνολικό μήκος 1268 μέτρα και πλάτος έως και 10 μέτρα.

Συνδυάζει και παρέχει σε κάθε οδηγό :

  • Τρεις ευθείες των 120 μ.
  • Μία ευθεία των 170 μ.
  • Επτά γρήγορες στροφές των 90 μοιρών.
  • Επτά στροφές μεσαίας ταχύτητας των 90 μοιρών.
  • Μία αργή στροφή των 180 μοιρών.
  • Ειδικό τάπητα F1 υψηλής τριβής για καλά κρατήματα ακόμα και με βροχή.
  • Ειδικά kerb ασφαλείας εγκεκριμένα από την “F.I.A.”
  • Προστατευτικά ασφαλείας για οδηγούς και θεατές.
  • Ειδικούς χώρους επιβίβασης/αποβίβασης.
  • Ηλεκτρονική χρονομέτρηση για συνεχή ακρίβεια και αναφορά των επιδόσεων.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΑΣ

Η πίστα ανοίγει καθημερινά από τις 14:00μμ μέχρι τη δύση του ηλίου και το Σαββατοκύριακο από τις 10:00πμ μέχρι τη δύση του ηλίου. Κάθε επισκέπτης-οδηγός που χρησιμοποιεί την πίστα και τις εγκαταστάσεις της (κτήρια, εργαλεία, parking,etc…),θα πρέπει να τηρεί τον παρόντα κανονισμό στον οποίο συμφωνεί με την είσοδο του στην αγωνιστική πίστα.

 

Άρθρο Νο.1: Η ενοικίαση της πίστας προϋποθέτει αλλαγή χρήσης της πίστας από ενοικιαζόμενα καρτ-αγωνιστικά καρτ-μηχανάκια-αμάξια κλπ. κάθε 10-15 λεπτά, εκτός εάν το άτομο που είναι υπεύθυνο για την πίστα αποφασίσει και ανακοινώσει διαφορετική χρήση.

 

Άρθρο Νο.2: Για την είσοδο στην πίστα απαιτούνται υποχρεωτικά:

 

1.Αποδεικτικό εισόδου(αυτοκόλλητο πάνω στο κράνος ή στο όχημα του οδηγού) με την ημερομηνία της ημέρας.

 

2.Ενυπόγραφη δήλωση του οδηγού που ξέρει τους κινδύνους και δεν εγείρει απαιτήσεις και ευθύνες στην πίστα, εκτός από εκείνες που περιγράφονται παραπάνω. Μόνο μετά τη λήψη του αποδεικτικού εισόδου(αυτοκόλλητο με την ημερήσια ημερομηνία) και την ανάδειξη του στο υπεύθυνο άτομο για την πίστα, ο οδηγός θα μπορεί να λάβει την άδεια να την  χρησιμοποιήσει.

 

3.Μια παραπλήσια δήλωση συμπληρώνεται από τους συνοδούς, τεχνικούς, δημοσιογράφους, φωτογράφους κ.α. που συμμετέχουν σε κάθε εκδήλωση που λαμβάνει χώρα στην πίστα.

 

4.Για την είσοδο ενός ανήλικου επιβάτη στην πίστα, επιτρέπεται ΜΟΝΟ με την υπογραφή του κηδεμόνα.

 

Άρθρο Νο.3:Η χρήση της πίστας υπολογίζεται όταν το όχημα εισέρχεται στην πίστα. Η περίοδος κατά την οποία το όχημα εισέρχεται στα paddocks για οποιοδήποτε λόγο, υπολογίζεται ως χρόνος χρήσης της πίστας (εκτός από τη στιγμή της αλλαγής από τον υπεύθυνο πίστας ή οφειλής σε ανωτέρα βία).

 

Άρθρο Νο.4: Η κίνηση στο εσωτερικό της διαδρομής απαγορεύεται αν ο οδηγός του ΚΑΡΤ δεν φέρει πλήρη προστατευτικό εξοπλισμό(κράνος, κολάρο, πλευρικό προστατευτικό, στολή cik-fia approved, γάντια, παπούτσια), σε ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ  οδηγός και επιβάτης εάν δεν φορούν ζώνες ασφαλείας και κράνη και για ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΕΣ πλήρη προστατευτικό ρουχισμό (κράνος, γάντια, στολή, μπότες) .Η στολή απαιτείται να είναι ολόσωμη ή διαιρούμενη. Η στολή θα πρέπει να συμμορφώνεται με τις διατάξεις ασφαλείας.

 

Άρθρο Νο.5: Η κατανάλωση αλκοολούχων προϊόντων ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.

 

Άρθρο Νο.6: Απαγορεύεται αυστηρά η οδήγηση προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που υποδεικνύεται από το υπεύθυνο άτομο της πίστας, το οποίο έχει το δικαίωμα να σταματήσει τον οδηγό αν κινείται επικίνδυνα στην πίστα και να τον αποκλείσει από την υπόλοιπη δοκιμή.

 

Άρθρο Νο.7: Απαγορεύεται για οποιοδήποτε λόγο, για τους συνοδούς του οδηγού να εισέλθουν στην πίστα. Σε περίπτωση αυτού του παραπτώματος ο οδηγός θα τιμωρηθεί με αποκλεισμό από τη χρήση της πίστας.

 

Άρθρο Νο.8: Απαγορεύεται για τους οδηγούς και τους επιβάτες των εγκαταστάσεων της πίστας να οδηγούν σε υψηλές ταχύτητες στα Pits (5  km / h) .Σε περίπτωση ανυπακοής θα πρέπει να επιβληθεί ποινή από το άτομο που είναι υπεύθυνο για την πίστα.

 

Άρθρο Νο.9: Η ανάρμοστη συμπεριφορά των παρευρισκομένων στην πίστα προς τρίτα πρόσωπα ή προς το υπεύθυνο άτομο αυτής, εφιστά την αποκόλληση από την περιοχή.

 

Άρθρο Νο.10: Σε περίπτωση μηχανικού προβλήματος, ο οδηγός πρέπει να οδηγήσει το όχημα εκτός διαδρομής και να περιμένει για βοήθεια από το υπεύθυνο άτομο της πίστας, για να μετακινήσει το όχημά του μακριά.

 

Άρθρο Νο.11: Σε κάθε περίπτωση, το άτομο που είναι υπεύθυνο για την πίστα, μπορεί να διαχωρίσει τους οδηγούς σε κατηγορίες ανάλογα με το όχημά τους ή την εμπειρία τους.

 

Άρθρο Νο.12: Φωτογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία που συμμετέχουν στις δραστηριότητες, εκτός από τους αγώνες, πρέπει να δηλώσουν την παρουσία τους στο υπεύθυνο άτομο της πίστας και θα πρέπει να είναι σε ασφαλή σημεία, που υποδεικνύονται από το ίδιο άτομο. Σε περίπτωση χρήσης πίστας από επαγγελματίες ή ιδιωτικούς φωτογράφους θα πρέπει να περιορίζονται στην περιοχή των paddocks μέχρι και τα pits.Σε περίπτωση χρήσης συγκεκριμένου κομματιού της πίστας, θα πρέπει να συνεργάζονται με τον τρέχοντα διοργανωτή του παιχνιδιού ή εκδήλωσης.

 

Άρθρο Νο.13: Οι παρόντες στην πίστα υποχρεούνται να συμμορφώνονται με τις οδηγίες του υπεύθυνου ατόμου της πίστας, για τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία της.