Οδηγός για τους νέους καρτίστες – Drivepark

Οδηγός για τους νέους καρτίστες

Καθημερινά, στην πίστα Drivepark εκπαιδεύουμε κόσμο κάθε ηλικίας  μεταδίδοντας τα “μυστικά” της ασφαλούς και γρήγορης οδήγησης. Έμπειροι ή όχι δεν έχει σημασία, γιατί πριν ξεκινήσει να μετράει ο χρόνος, πραγματοποιείται εκμάθηση των βασικών αρχών της οδήγησης και τον σωστό χειρισμό ενός Go-Kart.Στην συνέχεια, αφού ο οδηγός είναι ικανός και  έχει εκπαιδευτεί σωστά, μπορεί να εισέλθει στην πίστα για να αναπτύξει την ικανότητα και την τεχνική του ή απλά να απολαύσει μία πιο χαλαρή βόλτα.

Κατά την είσοδο στην πίστα, ο οδηγός πρέπει να αναγνωρίσει την διαδρομή , ώστε να διαπιστώσει ποιο είναι το αργό κομμάτι της,το οποίο θέλει ιδιαίτερη προσοχή­ και ποιο το γρήγορο, το οποίο είναι ευκολότερο.

Μέχρι να αναγνωρίσουμε την διαδρομή της πίστας,ταυτόχρονα ζεσταίνουμε τα ελαστικά μας για να σιγουρευτούμε ότι το καρτ “κρατάει” καλύτερα και να πιέσουμε παραπάνω.

 

ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΙΣΤΑΣ

  • Σεβόμαστε τον Pit Marshal και τις οδηγίες που μας δίνει για την σωστή και λειτουργική συνεργασία μεταξύ μας.

 

  • Σεβόμαστε τους υπόλοιπους που ενδεχομένως θα είναι μέσα στο ίδιο session με εμάς.

 

  • Κρατάμε αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ μας. (περίπου 2μ)

 

  • Δεν βγαίνουμε ποτέ από το καρτ ενώ η μηχανή είναι σε λειτουργία.

 

  • Δεν γυρνάμε ΠΟΤΕ ανάποδα στη φορά της πίστας.

 

  • Απότομες τιμονιές ή απότομα φρεναρίσματα ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ καθώς το Καρτ μπορεί να φύγει εκτός του ελέγχου μας. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ το πάτημα του γκαζιού και του φρένου μαζί καθώς φθείρεται η μηχανή και πέφτει η απόδοση της.
  • Αν για οποιονδήποτε λόγο χρειαστούμε τη βοήθεια του Pit Marshal, κατά την διάρκεια του session, πρέπει να σηκώσουμε το χέρι μας ψηλά και να περιμένουμε ΜΕΣΑ στο καρτ.(π.χ έχασα τον προσανατολισμό μου, βγήκα κάπου έξω και το καρτ δεν τσουλάει για να μπει μέσα στη πίστα.)

 

  • Ο Pit Marshal έχει το δικαίωμα να σας σταματήσει κατά την διάρκεια του session σας, για να σας δώσει περαιτέρω πληροφορίες για τον σωστό τρόπο χειρισμού του καρτ, σε περίπτωση που καταλάβει ότι κάνετε κάποιο λάθος.
  • Στο τέλος του session σας, ο Pit Marshall για να σας σταματήσει, κάνει σινιάλο με την κόκκινη σημαία (εκκένωση της πίστας).Με το που αντιληφθούμε το σινιάλο του, ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΟΥΜΕ ταχύτατα το καρτ μας και ταυτόχρονα σηκώνουμε το χέρι μας για να του δείξουμε ότι τον είδαμε και παράλληλα να προειδοποιήσουμε άτομα από πίσω μας, ότι πάμε να σταματήσουμε.
Loading...